Informasjon

Hvor er Haugsdalen Skisenter?

Haugsdalen Skisenter er i Skaugdalen i Rissa kommune, 50 km fra Rørvik fergeleie, og 45 km fra Ørlandet.

 

Transport

Du kan bli transportert til skisenteret via buss, taxi eller ved at du kjører selv.

Buss: Trønderbilene A/S / 74 02 81 00.

Taxi: Fosen Taxi / 72 52 48 10.

 

Historie

Anleggsarbeidet ved Haugsdalen Skisenter AS ble påbegynt i 1985, og det var naturlig at deler av ryddearbeidet i trasseene ble utført ved dugnadstimer. Sommeren 1986 gikk med til bringing av materialer, b.l.a. forskalingsmatrialer til heismastsokkelene. Jernbinding av forskaling hørte også med. For at sokkelene skulle få godt feste mot fjellgrunnen ble det boret dype hull i fjellet og satt ned jernstenger (24mm), som igjen ble bundet sammen med skruene som holder heismastene og armeringen inne i selve sokkelen. Mørtel ble tildels flyet opp med helikopter.

Heismastene ble fløyet opp av et firma fra Møre, prisen for leie av helikopteret, som er noe større enn Sea-Kingen, var kr. 92.000,- pr. time. Spleisingen av (den 24 mm tykke) heisvarieren ble 12 meter lang, (dette var etter dagens forskrifter).

Heisen er kjøpt og importert fra Sveits, og ble montert med fagfolk tilknyttet et svenskt firma. Heisen stod ferdig for ta imot besøkende nov./des.-86, og det ble endelig nok snø mot slutten av januar 1987. Kundene til skisentret var visstnok hungrige for prøve det nye skianlegget, de godtok å stå i heiskø i opptil 25 minutter. For deretter å ta heisen opp på 6 minutter. Tiden ned varierte fra 3 minutter til 30 min. (Ved 30 minutter nedfart var det tid til bære skiene ned til utgangspunktet). Etter noen år med drift, fikk skisentert besøk av personell fra USA. For enkelte var dette første gang på ski, og første gang i skiheis. Dette var visstnok en morsom opplevelse for de fleste.

 

Leie skitrekket?

Din skole, bedrift eller familie kan leie skitrekket når dere selv måtte ønske utenfor vår åpningstid.

Pris pr. påbegynte time: 2,000,- inkl mva

Prisen er basert på 2 mann i arbeid og driftkostnader. Preparering og forberedelse blir dere ikke belastet for. Vi tar selv en vurdering vedrørende preparering av bakken i forkant. Leie av skiutstyr kommer i tillegg.

Skoleliste 2016:

Nedenfor er liste over skoler som leide skitrekket for sesongen 2016. Dette er for å hjelpe dere i å finne en skole dere kan slå dere sammen med, for å minke utgiftene. Merk at da vil det bli mer kø og alle får ikke nødvendigvis det beste leieutstyret.

Skole Trinn Antall i heisen Antall utleide skipakker
Vanvikan Skole 7. – 10. trinn 40 stk __ stk
Fosen Videregående Hele skolen 130 stk __ stk
Rissa Videregående Hele skolen 100 stk 30 stk
Stadsbygd, Mælan og Åsly 7. – 10. trinn __ stk 40 stk
Åfjord Videregående 7. – 10. trinn __ stk __ stk
Åset 10. trinn 40 stk 20 stk

Usikkerhet på 10%.